Stop de tijd | puberdochter in highheels


4

Ik schreef er al eerder over en ik ga het nog veel vaker doen; de puberteit. Of beter gezegd; mijn kleine meisje dat veel te snel groot wordt. Steeds vaker gebruiken wij het woord ‘puber’ in huis, waarmee we refereren aan onze oudste dochter. Of aan bepaald gedrag. 

Lees ook een het MamaZijn kennisartikel Hoe om te gaan met pubers 

Hokjesdenken

Eigenlijk heel flauw. Want omdat ik als moeder aanloop tegen gedrag en situaties waarmee ik onbekend ben, wil ik er een label op plakken. ‘Oh, dat zal de puberteit wel zijn’. Maar zoals met alles in het leven; het is een fase. 

Puberaal gedrag

Een fase die zich onder andere kenmerkt door een onbedwingbare behoefte om te zuchten. Die zich uit in ‘rollen met ogen’ en het vocabulaire alleen nog lijkt te bestaan uit ‘ok whatever.’ Een fase waarin ‘mama ik hou van jou’ moeiteloos en in één adem afgewisseld wordt met ‘jij bent echt de stomste moeder van de hele wereld!’ En ook de fase waar vriendinnen, waar ik nog nooit van heb gehoord, in ene de hele wereld betekenen; Ly Lysm Wjnmk Besttt Loveeee Myall Babe Cutie Knzj 

IMG_6051

Stop de tijd

En toen vierden we een feestje en toen liep ze daar; op hoge hakken, in een rokje en een strak truitje. Met lange benen waar geen eind aan leek te komen en rondingen die me nooit eerder opgevallen waren. En ik bleef kijken. Omfg. Mijn kleine meisje is niet meer klein.. 

En ik heb dat niet snel nooit hoor, maar nu heel even wel, brok in m’n keel, tranen in m’n ogen. Asjeblieft, stop de tijd. Blijf nog heel even klein en veilig dicht bij mama. Mijn meisje, mijn ‘first born’ mijn allereerste echte onvoorwaardelijke liefde❤️ Ik ben er niet zo aan toe eigenlijk om je te zien in high heels. Ik wil nog heel lang niet nadenken over hoe laat je thuis moet zijn uit de stad. En ik wil ook nog heel lang niet de vraag hoeven beantwoorden of er een vriendje mag blijven slapen. Ik wil weten waar je bent en met wie en waarom, op elk moment van de dag. En weet je, dat pleintje achter het stadhuis, daar wordt stiekem gerookt en geblowd. Heb ik ooit gehoord 😳 Dus daar mag je niet komen. 

Stop de tijd, blijf gewoon nog even klein. 

IMG_6053
Karma is a bitch✌🏻
4