Quality time met je kind | We love Musical.ly


1

Met vier kids proberen we bewust tijd te maken voor een beetje één op één aandacht. Quality time met je kind, ofwel speciaal vrijgemaakte tijd voor elkaar; samen spelen, knutselen, voorlezen of iets anders leuks.

Toen we nog jong (en slank) waren en twee kinderen minder hadden, deden we hier heel ingewikkeld over. Hele tijdschema’s kwamen eraan te pas en de activiteiten die we bedachten gingen way verder dan een potje kwartet.

Quality time

Jammer, want uit onderzoek blijkt dat het niet gaat om de hoeveelheid tijd, maar vooral om de manier waarop deze tijd wordt doorgebracht. Verder blijkt ook dat kwaliteitstijd in de familie eigenlijk vooral hier en daar ongepland opduikt. Verder blijkt het ook zo te zijn dat kwaliteitsvolle, affectieve interacties tussen ouders en kinderen vaak spontaan gebeuren. Deze kwaliteitsmomenten zijn alledaags, vaak zelfs tijdens de gewone dagelijkse bezigheden en het zijn de momenten waarop ouders en kinderen aandacht hebben voor elkaar, grapjes maken, voor elkaar zorgen en interesses delen. 
Kinderen hebben niet echt een idee van quality time. Dat wil zeggen, zij leven in het moment en genieten meer van de dingen zoals ze voorbij komen. Dat is niet gebonden aan tijd een of speciaal daarvoor gekozen moment. 

Kleine dingen die het ‘m doen

Heel simpel gezegd; het zijn de kleine dingen die het ‘m doen! Meer dan eens waren we teleurgesteld omdat we een heel dagprogramma hadden samengesteld zonder dat het een doorslaggevend succes was. Daarentegen zijn er ook zat momenten geweest dat ik zelf dacht; wat een kakkie poepdag!! En dat de kinderen ’s avonds in bed zeiden: “Dat was leuk hé mam, toen we moesten rennen omdat het ging regenen en Casper later poep onder z’n schoen had!”

Fajah

Fajah is één van de middelste kinderen en dat merk je. Ze is gewend om de aandacht te delen, wacht altijd netjes op haar beurt en kan zichzelf prima vermaken. Ze vraagt ons eigenlijk weinig om hulp (of aandacht), dus voor haar moeten we bewust tijd maken. Ik schreef al eerder over Esra waar ik geregeld een serie mee volg op Netflix ( lees hier). Fajah is een heel ander kind. Want hoewel ze hele dagen op haar kamer kan spelen, is Fajah eigenlijk een echt podiumbeest! Ze staat graag in de schijnwerpers, danst en zingt de hele dag. Voert in haar eentje complete musicals op met als hoogtepunt de poppenmusical: Grietje en Mietje!
Super grappig want eigenlijk lijkt Fajah heel veel op mij. Met een haarborstel in mijn hand zong ik voor de spiegel alle nummers van Kinderen voor Kinderen. En later werd de haarborstel een busje haarlak (way cooler) en Kinderen voor Kinderen ruilde ik in voor Mariah Carey, Laura Pausini en Ace of Bace. Musical.ly

En toen was daar de app Musical.ly! Een super toffe sociale lipsync app waarmee je korte filmpjes maakt van 15 sec die je deelt met je volgers. Het schijnt te lijken op Vine, maar dat ken ik niet. Er zijn wereldwijd 100 miljoen Musers (gebruikers) en inmiddels zijn er ook een aantal beroemde Musical.ly gebruikers, zoals Lisandlena en babyariel. 
Musical.ly dus en Fajah en ik zijn zwaar fan. Wie mij volgt op Instagram kan er niet omheen, met enige regelmaat van de klok plaatsen Fajah en ik een lipsync vaak inclusief dansje.

A happy home is filled with love and laughter

Lekker zoet maar wel waar. Bij ons thuis is het nooit stil. Er is altijd muziek aan of er wordt gezongen (of geschreeuwd). En er wordt bij ons thuis ook heel erg veel gedanst.  Gewoon gekke dansjes midden door de kamer, of op tafel wanneer de baas niet thuis is. 
Samen een filmpje opnemen is veel meer dan ‘alleen een filmpje’. Het is ons dingetje. Iets wat we vaak met z’n tweeën doen en waar we ons even helemaal in kunnen verliezen. Welk nummer gaan we doen? Waar gaan we staan? Wat doen we aan? Wie doet wat? Maar we hebben vooral heel erg veel lol met elkaar. Heel simpel, gewoon thuis, met z’n tweetjes een beetje gek doen.

Het zijn echt de kleine dingen die het ‘m doen 🙂

Benieuwd? In onderstaand filmpje een kleine greep uit de filmpjes die we hebben gemaakt.

1