Picture perfect |  collect moments not things


2

Ik houuu van foto’s!! Maar echt hoor, dikke vette liefde. Alsof je de tijd even stil kunt zetten en mooie momenten kunt vangen om voor altijd te koesteren. Goed, sinds ik fanatiek mijn mobieltje gebruik en enthousiaste IG’er ben, sla ik misschien soms een beetje door. En beperken de mooie momenten die ik wil vangen zich niet alleen meer tot de kids, maar moeten ook de bloemen op tafel eraan geloven of een heerlijk bord eten… “Wacht, stop!!!! Niet eten, ik moet nog een foto maken!!” Yes, I take pictures of my food.
Niet zo heel verrassend dan dat er op mijn filmrol inmiddels 4191 foto’s staan. 

IMG_9075

Wat doe je met al die foto’s?

Ja goeie dit. Eh.. Kijk, vroegah was het anders, maakte je veel selectiever foto’s en liet je een rolletje ontwikkelen om vervolgens de foto’s in een album te plakken. Foto’s laten ontwikkelen kan natuurlijk nog steeds, maar in een album plakken is niet echt aan mij besteed. Ik had me voorgenomen om van elk kind, elk jaar een digitaal fotoboek te maken en af te laten drukken. Leuk voor later, leek me. Leuk bedacht ook, maar het is er nooit van gekomen. Zeggen en schrijven heb ik 1 fotoboek van Esra’s eerste jaar en 1 fotoboek van ons huwelijk. That’s it.
Dagelijks plaats ik een foto op instagram en verder bewaar ik mijn foto’s digitaal verdeeld over twee laptops. 

Foto’s aan de muur

Best wel zonde eigenlijk, want sommige foto’s verdienen het om gezien te worden. 
Toen we net verhuisd waren, inmiddels vijf jaar geleden, richtte ik twee muurtjes naast het raam in als ‘wall of fame’. Met een hele bende foto’s en het voornemen om deze regelmatig up te daten. Big fail natuurlijk, er hangen nog steeds dezelfde foto’s als vijf jaar geleden. Op zich niks mis mee, maar foto’s blijven niet zo lang mooi in een lijstje. 

Life is like a camera. Focus on what is important. Capture the good times. Develop from the negatives. And if things do not work out, take another shot 📸

Foto wanddecoratie

Ik was al een tijdje op zoek naar een leuke wanddecoratie, ‘iets’ met een foto en hoewel de mogelijkheden eindeloos zijn, stelde ik het steeds uit. Ingewikkelde software, twijfel over het te kiezen product en onzekerheid over de kwaliteit hielden me een beetje tegen. Jammer, want hoe mooi is het om een mooi moment tastbaar te maken? Bij Saal Digital mocht ik een wanddecoratie maken en dat trok me over de streep om er toch maar eens voor te gaan zitten. Saal Digital

Fotoproducten in HighEnd kwaliteit, uitzonderlijk, persoonlijk, individueel! Zo kopt de website. Met een heel scala aan producten is de keuze reuze, handig voor iemand die nooit kan kiezen. Wanneer je voor een wanddecoratie gaat is de keuze gelukkig alweer wat beperkter en kan er gekozen worden uit de volgende producten: 

– Alu-Dibond
– Acrylglas
– Alu-Dibond Butlerfinish
– Hardschuimplaat
– Gallery print
– Foto op canvas 

Omdat breekbare dingen nogal eens sneuvelen bij ons, besloot ik te gaan voor een foto op hardschuimplaat. Licht in gewicht, weerbestendig en keuze uit 5 mm of 10 mm dikte. Omdat ik niet beschik over een fancy fotocamera, maak ik alle foto’s met mijn telefoon. Best wel tricky, want de kwaliteit is dan wellicht minder. Ik zette de app op mijn telefoon en kon super easy een foto uploaden en voorbeelden bekijken van het eindresultaat. Wow, super tof, zou het er echt zo mooi uit komen te zien? Ok, easy part done, nu nog ‘even’ een foto uitkiezen. Ik wilde graag gaan voor een leuke foto van de kids, maar dan niet het standaard familie kiekje.

Het eindresultaat

Na lang wikken en wegen, besloot ik te gaan voor een foto van mijn boys op hardschuimplaat 10 mm dik, formaat 40×50. Voor de meiden bestelde ik een kleine wanddecoratie voor op hun kamer op hardschuimplaat 5 mm dik, formaat 10×15. Ik kon de foto’s super easy uploaden met de Saal Digital app en per mail werd ik op de hoogte gehouden van mijn bestelling. 

Ruim binnen een week was mijn bestelling binnen en van te voren was ik een beetje bezorgd hoe het eidnresultaat uit zou pakken. De foto’s waren gemaakt met mijn telefoon, ik had er een zwart/wit filter overheen gegooid en het formaat 40×50 was best groot. Wat als het onscherp zou zijn?
Maar mijn angst bleek ongegrond, want het eindresultaat is prachtig!! Al zeg ik het zelf 🙂 Mijn boys staan prachtig cool te shinen op een hardschuimplaat en de foto is ontzettend mooi en scherp! Ook de foto’s van de meiden waren prachtig. 

IMG_9156
IMG_9155
2