Momlife in heels


3

Voordat ik kinderen kreeg, liep ik altijd op hoge hakken. Geen sjieke designer schoentjes hoor, want ik ben maar gewoon een simpel meisje uit het oosten. Maar voor minder dan 10 cm kwam ik m’n bed niet uit. Nog steeds niet… 😉 Ik had ze in alle soorten, kleuren en vormen; zwart lak, jeansstof met bloemen, bordeaux rood, geel, wit, paars, naaldhak, blokhak, sleehak.. 

Heels

Ik begon met het dragen van hoge hakken toen ik 14 of 15 was. Tot grote ergernis van mijn moeder. Als fysiotherapeute was ze extra alert en bezorgd; wacht maar, straks als je ouder bent, krijg je er last van! Waarschuwde ze me, dag in dag uit. Maar het was tegen dovemansoren gezegd. Ik begon met het dragen van hoge hakken, toen ik op een gegeven moment merkte dat ik net iets kleiner was dan mijn lange (Nederlandse) vriendinnen. En na mijn eerste paar zwarte plateauzolen was ik verslaafd. Ik droeg ze altijd en overal. Op school, op feesten en partijen, op begrafenissen en tijdens mijn bijbaantjes. Waar ik ging, gingen mijn pumps.

En ik bleef ze dragen toen ik ging studeren en later toen ik moeder werd. 

Hoge hakken = sexy, elegant en goed in bed

Later leerde ik dat het dragen van high heels nog meer voordelen heeft. 

Sexy. Jaaa ik vind hoge hakken sexy!! En ik ben niet de enige die dit vindt. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met hoge hakken aantrekkelijker gevonden worden en sneller aangesproken worden dan vrouwen met platte schoenen. Zelf wil ik heel graag geloven dat dit komt omdat vrouwen zich zelfverzekerder voelen met een paar killer heels. Trouwens, ik heb dit nooit gemerkt, maar ok. Je hebt natuurlijk altijd die uitzondering die de regel bevestigd. 

Elegant. Alles is beter met een paar hoge hakken. Je outfit, je haar (geen idee hoe), het leven, je heupen zwieren, je benen lijken langer en je kuiten meer gevormd. Maarrrr, voor niks gaat de zon op! Op pumps lopen vereist training, sterke rug- en buikspieren en controle. 

Goed in bed. Eh, say what? Tja, ik bedenk deze dingen niet zelf.. Maar vrouwen die hakken dragen, schijnen goed te zijn in bed. Door het dragen van hoge hakken, kantelt het bekken. Het bekken staat in een meer ontspannen stand en is op dezelfde manier gekanteld als tijdens een orgasme. Een ontspannen bekken gaat vaak samen met betere sex. Okeeej, nou eh. Geen idee, nooit klachten gehad. DEA234F3-8E99-45BF-9A28-A86132ECE8BB

Momlife in heels

En toen werd ik moeder… en hoewel mijn moeder voorspeld had, dat ik m’n hoge hakken wel aan de wilgen zou hangen wanneer ik kinderen zou krijgen. Boy, was she wrong! Het werd een principekwestie. Andere moeders bentoboxen, haken sokjes of weten precies wanneer speelgoeddag is; ik draag nog steeds hoge hakken. Achter de kinderwagen, in de speeltuin, op de kinderboerderij en op het schoolplein.. 

Maarre, de laatste tijd, merk ik dus dat ik het steeds minder erg vind om ergens de kleinste te zijn. Dat ik stiekem mijn werk en sportschoolbezoek gebruik om de hele dag op sneakers te lopen🙈 Dat ik zelfs tijdens een avondje stappen mijn pumps laat staan voor iets meer comfortabele laarsjes. En dat ik dit hele jaar nog niet één paar hoge hakken heb gekocht… Ik voel me een verrader.

De liefde voor high heels is absoluut niet bekoeld! Gewoon een tijdelijke impasse, die voortkomt uit sleur en gemakzucht. Ik ga eraan werken, pinky promiss🤞🏼

Keep your heels, head & standards high.
IMG_7530


3