Life with te Fantastic Four weekoverzicht #22


3

Life is a beautiful mess.
Een georganiseerde chaos, that’s our life met vier kids. Wekelijks delen we korte fragmenten uit ons leven. Geen professionele vlog so be gentle.

Daily life

Ik was een blog van iemand aan het lezen (sorry als ik had onthouden van wie, had ik ‘m hier gedeeld. Was een leuke blog, dus herken je je hierin, bericht me even en dan deel ik de blog alsnog!) waarin iets geschreven werd met als strekking; ik maak geen weekoverzichten, want dat zou saai zijn. Regelmaat is prettig en daardoor verlopen de dagen/weken min of meer hetzelfde.

Enne, daar ben ik het eigenlijk helemaal mee eens! De kinderen gaan naar school, werkdagen liggen min of meer vast, dus ook wij maken weinig spannende dingen mee. 
Onze dagen  verlopen volgens een redelijk vaste routine en dat is heel fijn. Het brengt rust en structuur biedt veiligheid.

Waarom dan toch een weekoverzicht?

Ehm, tja.. Omdat het leven met kids toch elke dag anders is. Omdat de kids mij hebben geleerd dat ‘voorspelbaar’ niet per se saai is. En dat huiselijkheid, kneuterigheid en gezelligheid stiekem heel fijn zijn. Door elke week een kort filmpje te maken, kijk ik met andere ogen naar mijn leven. Door de ‘sleur’ van het dagelijks leven vergeet ik soms te zien hoe blessed ik eigenlijk ben. Een huis vol zingende en dansende kids, frisgewassen koppies in pyjama op de bank, gesprekjes over van alles en niks.. Het lijkt niets bijzonders en is vrij normaal, maar het zijn de kleine dingen.. afijn. Dilemma

In mijn vlog vertel ik over een  dilemma waar ik vorige week voor het eerst echt mee geconfronteerd werd. Vanaf wanneer kunnen de kinderen even alleen thuisblijven? Iets dat vroegah, toen ik jong was, veel meer geaccepteerd was dan nu (heb ik het idee). Ik was al vrij jong een ‘sleutelkind’ en dat vond ik heerlijk. Natuurlijk hangt één en ander ook samen met het karakter van je kind(eren) en hoe ze hier zelf tegenover staan.

Kijk je mee naar onze week? 
Mocht je het leuk vinden, dan kun je ook abonneren op ons kanaal 🙂

3