Happy birthday


3
Happy birthday to the most amazing six year old🎉 Love u to the moon and back

Ken je dat? Van die moeders die bij elke verjaardag van hun kind ’s nachts om twaalf uur een glas wijn inschenken (of twee, of drie)

Om vervolgens lichtelijk aangeschoten en melodramatisch herinneringen op te halen aan de geboorte. Om daarna nog even alle hoogte- en dieptepunten de revue te laten passeren.  

Weet je nog? Toen ik zei dat ie er aankwam en de verloskundige zei ‘nou ik denk het niet hoor.’ En dat ze keek en z’n hoofdje al te zien was.. en dat ze toen nog rustig haar schort aan ging trekken, waardoor ik een perswee weg moest puffen.. 

Weet je nog? Toen ie twee maandjes oud was en plotseling koorts kreeg en opgenomen werd? Dat ze bloed en urine af moesten nemen en hij zo hard huilde dat ik ervan moest huilen. En dat ik ‘m toen beloofd heb dat niemand ‘m ooit meer pijn zou doen. 

Weet je nog? Dat hij altijd overal opklom terwijl ie helemaal nog niet kon lopen? Op de vensterbank, op de tafel, op het aanrecht, echt overal!

Weet je nog? Dat hij het meest relaxte kind was dat we ooit hebben gezien? Altijd tevreden, altijd chill, slapen wanneer ’t uitkomt, eten wanneer ’t uitkomt. Dat indo bloed zit er bij hem toch het meeste in hè? IMG_7913

Weet je nog dat ie opgenomen werd met pseudo kroep? En ik de angst in z’n ogen zag en daardoor zelf  bijna niet meer kalm kon blijven. Dat ik de hele nacht aan z’n bedje zat en angstvallig de apparatuur in de gaten hield, er geen reet van begreep en schrok van elk piepje. Dat ik toen God en Allah en Jaweh, en alle belangrijke gasten ertussenin, gevraagd heb om ‘m beter te maken… En dat ik dat achteraf eigenlijk heel hypocriet vond van mezelf. 

Nou, zo’n moeder ben ik dus… 🙈 Want vandaag is mijn kleine, lieve, geweldige Silvijn 6 geworden. En bij elke verjaardag van elk kind, vier ik dat met een lach en een traan. Blij en dankbaar voor elk jaar in geluk en gezondheid. En met een traan omdat de tijd zo Fucking snel gaat, dat ik het helemaal niet bij kan houden. Dat ze elk jaar groter en ouder worden en mij minder nodig hebben. Omdat ik elk jaar dat ze ouder worden besef dat ik ze minder kan beschermen en meer los moet laten. 

Mijn jongste kind is vandaag 6 geworden en officieel geen kleuter meer. Het is het eind van een tijdperk, maar gelukkig ook de start van een nieuwe fase. Allevier mijn kids zijn nu ‘groot’!!! Jeujjjj!!!! 🙌🏼

Nee grapje, sucks, ik ben hier nog helemaal niet klaar voor…. Ik ga minimaal een week lopen sippen en met m’n ziel onder m’n arm lopen. Oh, en ik ben ook begonnen aan ’t comfortfood-dieet; bestaande uit voornamelijk chocola. 

IMG_7911
3