Festival met kids | onze ervaring op het Fields of joy festival


1

Het was een heerlijke zonnige zaterdag en wij waren helemaal klaar voor een dagje good vibes, good food & good music. Voor MamaZijn mochten we proberen hoe het is om met kinderen naar het Fields of joy festival te gaan (lees hier mijn vorige post) en dat zagen wij helemaal zitten!

Familie festival

De kinderen waren door het dolle heen toen ze hoorden dat we naar een echt festival zouden gaan. Wij zijn niet het type ouders die de kids overal mee naartoe slepen. Meestal passen we onze gezinsactiviteiten aan aan de kinderen. Een festival is dan niet iets waar je snel aan denkt. Maar het Fields of joy festival profileert zich als geschikt voor kinderen en leuk voor alle leeftijden. Het festival ontstond drie jaar geleden en had als doel om het gezelligste festival van Nederland te worden. En dat deze missie geslaagd is, blijkt wel uit de vele lovende recensies. 

Lees hier Familiefestival Fields of Joy: 7.500 lachende gezichten, 0 incidenten

De locatie

Het festival vond plaats op recreatiegebied het Hulsbeek. Hier gaan we vaak zwemmen, dus voor de kinderen geen onbekend terrein. De locatie is prachtig gelegen aan het water en leent zich perfect voor een festival als Fields of Joy. Zoals verwacht, hadden de kinderen het warm en weinig zin om van alles te ondernemen op het festival, maar heerlijk in het water spelen, is altijd goed. En zo zat ik met mijn voeten in het zand, een Radler in mijn hand en met zicht op Miss Montreal èn mijn spelende kids #yolo

IMG_8676

Good vibes

De sfeer was relaxed en gemoedelijk. Ik heb werkelijk de hele dag niks raars gezien. Alleen maar mensen, jong en oud, die het ontzettend naar hun zin hadden. Ondanks het vrij hoge gezinsgehalte, had ik wel het gevoel op een echt festival te lopen. Ook leuk voor grote mensen zeg maar 😉 en niet een of ander kinderfestijn. 

Onze ervaring 

Met kinderen naar een festival is basically hetzelfde als het leven met kinderen; je moet je erop instellen en een beetje aanpassen. Zo stonden we vooraan bij Je Broer en bij Ali B en misten we Blaudzun, Chef’special en De Staat. Spelen en klieren met water is way leuker dan kunst en cultuur, dus ook daar kregen we weinig van mee. Wat betreft eten; geen culinaire hoogstandjes, maar allemaal kleine hapjes (lees oa bitterballen, patat, loempiaatjes, nacho’s en risolles) die de kinderen ook lekker vinden. Kortom, met kids kun je dus niet alleen maar doen waar je zelf zin in hebt. Ik had bijvoorbeeld graag nog even rústig over het marktje gestruind of wat meer rondgelopen en bekeken. Want er was echt zóveel te zien en te doen. Maar vonden we dit erg? Nee!! We hebben genoten van een heerlijke dag mèt kids, een toffe sfeer, goede muziek en leuke mensen. 

Voor een impressie bekijk ons festival vlogje ☺️ echt de moeite waard met optredens van Miss Montreal, Ali B en Je Broer.

1